Materialer

Zink

Zink er et smukt og fleksibelt materiale, som er blevet anvendt i Danmark indenfor blikkenslagerfaget siden 1700-tallet. Det er et smukt og levende materiale, der klæder både sten, træ og beton. Den smukke patina giver et unikt tag, der bliver smukkere og smukkere, som årene går.

I kraft af sin formbarhed kan zink klare stort set alle taghældninger. Der anbefales dog mindst 5 grades hældning. Det er optimalt til buede tage eller andre faconer, hvor traditionelle tage har svært ved at følge med. Da der ikke kan gro mos og alger på et zinktag kræver det ingen vedligeholdelse.

Zink er et de mest miljøvenlige byggematerialer, der findes. Det er et grundstof - 100 % genanvenligt og ugiftigt. Brugt zink kan smeltes om og bruges igen. Miljøet belastes heller ikke af giftige overfladebehandlinger, da zinken danner sin egen naturlige beskyttelse.

Zink har en meget fin holdbarhed i atmosfæren. Dette skyldes udelukkende, at zinken overtrækkes af et beskyttende lag af zinkkarbonat (patina). Efter 1 til 5 år antager zinken i atmosfæren helt naturligt den mere gråblå farve frem for den mere blanke. Det er dog muligt at få zinken forpatineret. Dvs. at den gråblå farve er tilstede allerede ved starten, og det har betydning for arkitekturen.

Kobber

Kobber er som zink, et smukt og levende materiale, der klæder både sten, træ og beton, og skifter farve alt efter årstiden og solens hældning.

Den smukke patina giver et unikt tag, der bliver smukkere og smukkere, som årene går. Da der ikke kan gro mos og alger på et kobbertag, kræver det ingen vedligeholdelse.

Når kobberet udsættes for vind og vejr, overtrækkes overfladen efterhånden med et karbonat-holddigt lag kaldet ir. Og i modsætning til rust beskytter irren mod yderligere korrosion. Mange ynder at bruge kobber til udsmykning af deres bygninger, fordi det med tiden bliver iltet og opnår en flot grønlig overflade. 

I kraft af sin formbarhed kan kobber klare stort set alle taghældninger. Der anbefales dog mindst 5 grades hældning. Det er optimalt til buede tage eller andre faconer, hvor traditionelle tage har svært ved at følge med.

Kobbertag er en eksklusiv og lidt dyrere tagløsning, men da levetiden normalt er 75 – 100 år næsten uden vedligeholdelse, kan et kobbertag være en god langsigtet investering, for den der ønsker den ultimative tagbeklædning.

Kobberet bruges også til tagrender og inddækninger af skorstene, sternbrædder, kviste, murværk og alt andet, der skal beskyttes mod vind og vejr.

Aluminium

Zink og kobber er for de fleste velkendte materialer, når der skal vælges nyt tag eller facade på et hus. Men aluminium er lige så velegnet, og specielt de farvede aluminiumsplader giver mange muligheder. Pladerne fås i op til 40 forskellige farver og det kan derfor let indpasses i eksisterende byggeri. Fra beboelse til industribebyggelse, fra kirketårne til haller. Samtidig er aluminium et let materiale, der nemt kan formes, så det også kan bruges til de mere komplicerede opgaver. Og så har det i lighed med både kobber og zink en lang holdbarhed og er nærmest ingen vedligeholdelse.

Aluminiumsprodukter holder i årtier og de skåner miljøet, idet efterlakering kommer ikke på tale, og snavs og urenheder kan let fjernes med neutrale rengøringsmidler. Brugte produkter i aluminium bliver ikke til affald. De kan genbruges igen og igen. Den materielle genanvendelse af aluminium sparer energi - op til 95% i forhold til den første fremstilling af råstoffer. For byggeprodukter ligger genbrugsraten næsten på 85 %​

BROERNES VVS ApS | Korsørgade 21, 2100 København Ø | Telefon: (+45) 35 26 61 61 | E-mail: info@broernes-vvs.dk   1158_facebook-app-logo_2   1156_instagram_2